Monday, May 4, 2020

7 Cara Mudah Bayar Zakat Melalui Maybank2u

Assalamualaikum semua.

Hai korang apa kabar, macam mane puasa hari ni. Okay ke okay sangat?

Hari ni aku nak kongsi dengan korang cara Mudah bayar zakat fitrah melalui Maybank2u.  So, korang boleh tengok gambar2 dibawah ye. Langkah demi langkah aku kongsi kat sini untuk memudahkan korang.

Cara ini sangat membantu mereka yang mempunyai Maybank2u sahaja tau. Yang tak de, korang kene buat dulu. Cara ni hampir sama dengan Cimb click.

Step 1: korang log in Maybank2u, dan korang pilih "account & banking" 

Step 2 : Selepas tu, korang klik "Bill payment" tu ye. 

Step 3 : Selzpas tu klik "make a one of payment"

Step 4 : Pilih "zakat & charity"

Step 5 : Pilih Majlis Agama yang berkaitan dengan negeri masing2 

Step 6 : Pilih "zakat Fitrah rm 7" 

Step 7 : Selepas da selesai, korang boleh la membuat pembayaran. Jangan lupa klik Sms Tac dulu tau. Nombor Tac akan dihantar melalui kiriman SMs. Bila da terima Nombor Tac, Then proceed okay. Taraa dah siap. 

Kredit gamba : yatt suhaimi

Kalau korang rase perkongsian ini bermanfaat boleh share entry ni tau. Sekarang segalanye dihujung jari.

Aku tak pernah terfikir, Zakat Fitrah dibuat secara begini. Tapi kesan wabak covid19 betul2 memberi kesan kepada kita semua.

Jangan lupa tunaikan zakat ye. Ingat, dalam rezeki kita, ade rezeki orang lain.  Semoga, wabak covid 19 ni Cepat2 dihapuskan dan kite boleh menjalani kehidupan seperti sediakala.

Akhir kata.
Salaam Ramadhan.
#staysafe #stayathome
#dudukumah #kitabantukita
Next
This is the most recent post.
Older Post

0 comments:

Post a Comment

Hai Assalamualaikum,

Thank you for your comment, please welcome back. =)