Wednesday, December 30, 2015

Tuesday, December 29, 2015

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID

Assalamualaikum..

Rakan2 jom join GA The Baby Store Bersama DianaRashid.



Klik banner diatas tuk Join GA

Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari DianaRashid dan The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.

Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama

Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee, Philips Avent, Quinny Baby Stroller, Halford Baby Stroller, AldoHauck Baby Stroller, Umma Lacto, Ummie Milky Rich, Mamom, EveLove Breastpump, ScratchMeNot, Susu Kambing Wildan, Sparco Car Seat, Baby Ultra Hannah Baby Wrap, Koopers, Freemie, Minyak Kelapa Dara D'Aura, Gugu Swaddle Pod, Tropika Baby Herbal Cream, Maxi-Cosi dan banyak lagi.

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.


SENARAI HADIAH PEMENANG

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

-Like facebook penaja.

www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia
www.facebook.com/BabyOutletDotMy
www.facebook.com/ResepiMakananBayi
www.facebook.com/IbuHamilMenyusu


-Follow instagram penaja.

@thebabystoremalaysia
@octo_kids

-Follow Blog penaja

Baby Malaysia

-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.

<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
<br />
<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
</div>
Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari <b><a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a></b> dan <a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"><b>The Baby Store</b></a> selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.<br />
<br />
<b>Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama</b><br />
<br />
Sebuah <a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank">Kedai Bayi Online</a> yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti <a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank">Tommee Tippee</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank">Philips Avent</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank">Quinny Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank">Halford Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank">Aldo</a>,&nbsp;<a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank">Hauck Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank">Umma Lacto</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank">Ummie Milky Rich</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank">Mamom</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank">EveLove Breastpump</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank">ScratchMeNot</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank">Susu Kambing Wildan</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank">Sparco Car Seat</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank">Baby Ultra Hannah Baby Wrap</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank">Koopers</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank">Freemie</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank">Minyak Kelapa Dara D'Aura</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank">Gugu Swaddle Pod</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank">Tropika&nbsp;Baby Herbal Cream</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank">Maxi-Cosi</a>&nbsp;dan banyak lagi.<br />
<br />
Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. <b><i>Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran</i></b>.<br />
<br />
Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.<br />
<br />
<br />
<b><span style="color: #cc0000;">SENARAI HADIAH PEMENANG</span></b><br />
<br />
*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama<br />
<br />
*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua<br />
<br />
*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga<br />
<br />
*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)<br />
<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>
<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>
<b><span style="color: #cc0000;">SYARAT-SYARAT PENYERTAAN</span></b><br />
<br />
<b>-Like facebook penaja.</b><br />
<br />
<a href="http://www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia">www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/BabyOutletDotMy">www.facebook.com/BabyOutletDotMy</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/ResepiMakananBayi">www.facebook.com/ResepiMakananBayi</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/IbuHamilMenyusu">www.facebook.com/IbuHamilMenyusu</a><br />
<b><br /></b>
<br />
<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">
</div>
<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">
</div>
<b>-Follow instagram penaja</b>.<br />
<br />
<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/thebabystoremalaysia" target="_blank">@thebabystoremalaysia</a></b></span><br />
<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/octo_kids" target="_blank">@octo_kids</a></b></span><br />
<br />
<b>-Follow Blog penaja</b><br />
<br />
<a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a><br />
<br />
<b>-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.</b><br />
<br />
-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.<br />
<br />
-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.<br />
<br />
<center>
<div style="background-image: url(&quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari &lt;b&gt;&lt;a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;/b&gt; dan &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"&gt;&lt;b&gt;The Baby Store&lt;/b&gt;&lt;/a&gt; selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Sebuah &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank"&gt;Kedai Bayi Online&lt;/a&gt; yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank"&gt;Tommee Tippee&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank"&gt;Philips Avent&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank"&gt;Quinny Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank"&gt;Halford Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank"&gt;Aldo&lt;/a&gt;,&amp;nbsp;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank"&gt;Hauck Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank"&gt;Umma Lacto&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank"&gt;Ummie Milky Rich&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank"&gt;Mamom&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank"&gt;EveLove Breastpump&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank"&gt;ScratchMeNot&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank"&gt;Susu Kambing Wildan&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank"&gt;Sparco Car Seat&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank"&gt;Baby Ultra Hannah Baby Wrap&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank"&gt;Koopers&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank"&gt;Freemie&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank"&gt;Minyak Kelapa Dara D'Aura&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank"&gt;Gugu Swaddle Pod&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank"&gt;Tropika&amp;nbsp;Baby Herbal Cream&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank"&gt;Maxi-Cosi&lt;/a&gt;&amp;nbsp;dan banyak lagi.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. &lt;b&gt;&lt;i&gt;Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SENARAI HADIAH PEMENANG&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SYARAT-SYARAT PENYERTAAN&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Like facebook penaja.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/BabyOutletDotMy&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/ResepiMakananBayi&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/IbuHamilMenyusu&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;br /&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;b&gt;-Follow instagram penaja&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@thebabystoremalaysia&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@octo_kidz&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Follow Blog penaja&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY BABY MALAYSIA BERSAMA THE BABY STORE DOT COM DOT MY.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;center&gt;<br />
&lt;div style="background-image: url(&amp;quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&amp;quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;"&gt;<br />
&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;center&gt;<br />
&lt;/center&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tinggalkan link entry di kotak komen &lt;/span&gt;&lt;b style="text-align: left;"&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank"&gt;di entry ini&lt;/a&gt;.&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tarikh tutup pada &lt;b&gt;31 Januari 2016&lt;/b&gt; jam &lt;b&gt;11.59 malam&lt;/b&gt;.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;Semoga berjaya semua..&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
sekian..&lt;/center&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
<div>
<br /></div>
<div>
<br /></div>
</div>
</div>
<center>
</center>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;"><br /></span>
<span style="text-align: left;">- Tinggalkan link entry di kotak komen </span><b style="text-align: left;"><span style="color: #cc0000;"><a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank">di entry ini</a>.</span></b></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;">- Tarikh tutup pada <b>31 Januari 2016</b> jam <b>11.59 malam</b>.</span><br />
<span style="text-align: left;"><br /></span>
<span style="text-align: left;">- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.</span></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;">Semoga berjaya semua..</span></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<br />
sekian..</center>
</div>




- Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.

- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.

- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya semua..

Continue Reading

Monday, December 28, 2015

Nyah kau makanan..haha.

Assalamualaikum..

Berat badan naik pelik je sejak 2 menjak nie...

Apa kes bro, apa citer niee...ayooooo..

Happy ke

Stress ke

Ntah lerrr.kui kui kui

Hahahaha..adoi la..naik bukan main lagi ye senang, nak turun adoi payahnye..

Tengok pic nie wanza, nak jadi gemok macam dulu ka?

Dah2 la gemok..hahahhaa

Tapi tapi tapi kannnn kenapa makanan nampak sedap 2 3 minggu nie..

Aishhh makanan, kau berjaya menggoda aku..

Arghhhh...






Continue Reading

My Nyawa

Assalamualaikum..

Ya Allah..2 3 minggu nie..Allah tarik nikmat lapang sekejap..mungkin ade hikmah atas apa yang berlaku. Disetiap rintangan dan dugaan yang kita hadapi, ALLAH da sediakan sesuatu yang indah buat diri kita.

Kadang2 terpikir, kenapa apa yang aku mintak ALLAH sering tangguhkan, kenapa apa yang aku mahu, seringkali tidak dimakbulkan...tapi ingat, ALLAH dah berjanji..disetiap luka dan kesedihan yang kita alami, ALLAH da sediakn sesuatu yang sangat indah. ALLAH mintak kita sabar skit je lagi..sebab apa, sebab ALLAH sangat suka kepada orang2 yang sabar.

Oohhh ALLAh, sering kali diri ini terluka..aku mohon padaMu KAU berikanlah kekuatan buat diriku dalam menempuh perjalanan hidup yang penuh dengan duri dan ranjau.

Ooohh ALLAH, tiada apa yang aku pinta, melainkan KAU peliharakanlah kedua ibubapa ku sebagaimana mereka memeliha dan menjaga aku sewaktu aku kecil.

Oohh ALLAH, KAU haramkanlah api neraka dari menyentuh kedua ibu bapaku.. KAU ampunkanlah segala dosa2 yang telah mereka lakukan. KAU berikanlah kesihatan yang baik yang berpanjangan  Ya ALLAH.

Amiinnn ya robbal Aalaminnn..

My nyawa.buah hati.pengarang jantung.
Kekasih abadi. My everything

Continue Reading

Sunday, December 27, 2015

Assalamualaikum..

Hai saye kuat..haha.

Saje nak bagi mood positif di pagi hari nie.

Badan saye kuat.

Saye hebat.

Saye cemerlang.

Saya kaya dan berjaya.

Saya positif.

Saya budak baik.

Saya berkarisma.

I have a good attitude!

Oke, sekian


Continue Reading

Saturday, December 26, 2015

ALHAMDULILLAH😘

Assalamualaikum..

Macam mane ya kehidupan kita hari ini.

Bertambah baik atau sebaliknya, wanza mendoakan kehidupan sahabat wanza juga termasuk diri wanza semakin baik dan cemerlang berbanding hari2 sebelumnya.

Walaupun, besar atau kecil rintangan dan dugaan Yang kita sedang lalui ingatlah, ia tidak akan berlaku dengan izin ALLAH S.W.T

Jadi, kat sini, wanza nak pesan, ucaplah Alhamdulillah walau hati sedang merintih..sebab ape, sebab ALLAh Dengan rintihan dari hamba2NYA. Dan ALLAH tidak akan menguji hambanya melebihi kemampuan diri kita..He's know the best for us.

Alhamdulillah..Alhamdulillah..

Notajari2manis:: ALLAH Sangat suka orang2 yang sabar.


Continue Reading

Friday, December 25, 2015

Congratez BFF

Assalamualaikum sahabat dunia maya~

Korang buat ape tue semua?

Dah sarap ke?, wanza dah maman banyak2 da pagi nie..hehe

Bia gemok, padam muka, makan tak ingat dunia kan, nanti bile da naik 1K.gram meraung la 1 kampung, haishhhh tak nak makan, tapi tengok makanan sampai tak ingat dunia. hehe..Pompuan aishh pompuan..

Wanza tak nak cite da sal makanan, wanza nak cite sal BFF wanza nie, dah jadi milik orang dA...

Happy engaged ye dear gojes and beautiful Atif, Cantik sangat tau, wanza Is jeles da sekarang nie..

Harap Langkah seterusnya dipermudahkan oleh ALLAH~

TO my FUTURE HUSBAND, where are you dear?

Please Come and see me!!, cant wait to see you. bebeh


 
Atif sayang, you cantik sangat~ 👄👄

Nak fefeling princesss😗😗

Muchhhh love :: wanza 

Continue Reading

Wednesday, December 23, 2015

TIPS CEGAH BOROS!

Tips cegah BOROS..

Ubat penyakit BOROS adalah dengan SIMPAN EMAS!

Lawan kepada perkataan BOROS is SIMPAN. 

** Menyimpan adalah satu amalan yg mulia dimana para penyimpan itu tahu dan sedar akan kepentingan menyimpan untk masa depan..

** Konsep simpan emas ni sama macam kita simpan duit setiap bulan, banyak cabaran sebenarnya kalau kita simpan duit ni, sebab kita dipengaruhi oleh \'ANGKA\' duit tu berbanding kita simpan emas

Cth#
Kita simpan duit rm200 sebulan, cukup setahun dah rm2400..waw banyaknyaa...dah 4 angka kan maka emosi n nafsu kita boleh tergugat! Nak beli itu la nak beli inila...lagi2 ada promosi akhir tahun!

** Dlm kepala dah set...xpe amek sikit jew, nanti ganti balik! Haaa nampak tak? Nampak tak? Permainan dia disitu...

** Lagi la kalau duit tu simpan dalam bank, skg zaman teknologi, online shopping bukan sesuatu yg susah nak dilakukan...so mmg ramai yg kecundang termasuklah saya..

**Sebab tu saya bersyukur sangat2, saya jumpa penawar sikap boros saya ni iaitu dngn simpan LOGAM EMAS, emas ni unik, sesiapa pun tidak boleh nafikan ia bernilai sepanjang zaman malah penyimpan nilai yang terbaik

** Dari konsep simpan duit rm200 setiap bulan tu, saya beli emas 1gram n simpan sendiri...cukup setahun dah ada 12gram (angka gram simpanan masih kecil atau sedikit dan perlu diperkukuhkan), sebab tu mmg betul emas ni ada aura penarik/magnet utk kita beli n beli lagi walaupun harga emas ada naik turun. :)




Sekian

Moga Kejayaan Selalu Buat Anda!
#SekKitAPowergold
#1gram1bln1individu
Continue Reading

Assalamualaika Ya RASULULLAH

Bila aku tak suka pada rasa makananku
aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang pernah meletakkan batu pada keliling perutnya untuk menahan lapar
Bila aku merasa pakaian ku cuma sedikit
aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang hanya punya dua helai baju seumur hidupnya
Bila aku merasa tidak selesa akan tempat pembaringan ku
aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang tidur hanya beralas pelepah kurma dan kain kasar dalam hidupnya
Apabila aku menjadi begitu kedekut untuk memberi dan berkongsi dengan orang lain ..
aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang pernah memberi segala-galanya sehingga dia hampir tiada apa-apa untuk dirinya
Bila aku fikir betapa miskinnya hidupku, aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang begitu cinta pada orang miskin dan ingin bersama si miskin di syurga, ia menaikkan semangatku
Bilaa aku kecewa pada mereka yg banyak menyakiti aku, aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang sentiasa memaafkan sesiapa shj yg berbuat jahat padanya
Bila aku berfikir tentang mereka yg membenci aku, aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang sentiasa berdoa untuk orang-orang yang telah menghina nya
Bila orang lain tidak berterima kasih pada tiap kebaikan yang aku lakukan pada mereka, aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang mengingatkan aku bahawa ganjaran yg hebat hanya dari Allah SWT
Bila tiada siapa menyayangi aku, aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ
yang mencintaiku semenjak beribu tahun dulu
Apabila aku berfikir betapa sengsaranya hidup aku..
aku teringat pada Baginda
Muhammad ﷺ
yang menempuh segala kepayahan hidup demi nikmat Iman dan Islam pada ummatnya yg dicintai & dan itu bagai cas positif yang menguatkan aku !
Assalamualaika ya Rasulullah
Assalamualaika ya habiballah

Selawat dan salam keatas baginda junjungan besar , contoh terbaik sepanjang zaman . Sohibul Azman . Terima Kasih Ya Rasulullah untuk nikmat iman dan islam . Syafaatkan daku di akhirat nanti
Kerinduan padamu takkan pernah padam selamanya pada mu Ya Habiballah .
Selamat datang bulan kelahiran nabi  Muhammad s.a.w
اللهم صل على محمد وآل محمد
Continue Reading

Saturday, December 19, 2015

Wednesday, December 16, 2015

Seterika punya MAsalah, aku yang kena :)

Haaaa..kali nie wanza rasa semua orang mesti.pernah laluinye.

Wanza sokmo2 lalui...mane taknye..bile nak iron baju tetiba ja bau hangit..

Apa lagi..menjerit la sekampung..hangit kot..dengan baju, kain, tudung apatah lagi..tak tahu la kenapa always jadi macam tue..ini mesti kes berkhayal nie..huhu..sob3s

Tapi kali nie, in case terkena lagi, wanza da tahu macam mana nak hilangkan kotoran di seterika tue..

Taraaa..caranya macam nie ye.

  •  Letakkan secawan garam (sesuka ati korang sebenarnya) di atas kertas surat khabar lama.
  • Panaskan seterika selama beberapa minit.
  •  Bila seterika da panas, gosokkan seterika tersebut di atas garam selama mungkin, sehingga kesan kotoran hilang.
  •  Taraaaaaa, kesan kotoran da hilang da..tiada yang mustahil..ceewahhh...

Credit to : rakan fb. Ops wanza tak ingat da sapa yang share..cari punya cari tak jumpa plak..huhu
Continue Reading

Monday, December 14, 2015

BUKU FIXI GIVEAWAY BY YAYA

Assalamualaikum~

Wahh macam menarik je Segmen GA by Yaya nie. Mana laaa tahu, ada rezeki dapat buku FIXI nie, sebab lama da wanza tak baca buku2 nie, bila Yaya buat segmen nie Wanza teringin la pulak.

Semoga murah rezeki dan dipermudahkan urusan cik Yaya kita nie :)

Salaam kenal dari wanza juga :)


Klik banner di atas untuk join GA :)


Tag :) Tag :) Tag :)







Continue Reading

Sunday, December 13, 2015

ILHAM JANNAH~Babyseam

Assalamualaikum penghuni syurga :)

Untuk makluman semua kami menawarkan khidmat jahitan/tempahan shawls/tudung secara pukal borong dan ruuncit.

Bagi sesiapa yang ingin menjalankan perniagaan tudung, wanza amat galakkan tau.

Harga korang jangan risau, sangat berpatutan dan Dijamin PUAS HATI...

Untuk sebarang info, korang boleh follow kami di IG & Page FB

https://www.instagram.com/ilham_jannah/

Continue Reading

Saturday, December 12, 2015

#SiapaAku SEGMEN 2015 Kalia

Assalamualaikum Penghuni Syurga,

Korang apa khabar ye, banyak2 segmen yang wanza Join, yang ni nampak menarik sebab APA sebab kita kene share dan bercerita perihal diri sendiri.

Wanza nie tak pandai sangat nak mengarang cerita apatah lagI dengan isi yang menarik, santai dan menceriakan si pembaca.

Tapi, sebab nak join juga, Wanza gigih karang ayat2 maniss puitis dan Kreatif, eh kreatif ke??? kih kih kih,.

 
 Baru je pagi tadi Amik, hehe..

Kita tak ready lagi, adik dah snap pic, Bila suh kali ke dua dia Tak nak pulak..Layang jela gamba wanza yang macam nak jatuh nie :)

Oke, nak di pendekkan cerita, Nama penghuni teratak Comey nie Wan Zaleha Wan Ismail. Wanza leih selesa kalau korang panggil dengan gelaran wanza. Sebab dah terbiasa kot..hehe..Anak ke 7 dari 11 orang adik beradik. Ramai kan keluarga Wanza, hehehe...yang paling meriah bila tiba majlis Perayaan dan majls Kahwen...hmmm memang tak kan cukup la bilik..Al maklumlah ada 4 buah bilik sahaja.

Wanza tak kawen lagi, masih single lagI..ada anak2 buah je..Ada rezeki panjang umo, wanza nak kawen cepat2, hehe..gatal kan~ lalala~

Wanza baru ja berjinak-jinak dengan blog nie bulan lepas, sebelum nie tengok akak je yang buat Belog, dia takpa la pandai mengarang..hehe..adik dia nie, penat pikiaq nak buat ayat.

Hehe.. Sempena nak meraikan "#SiapaAku segmen 2015 Kalia'' gigih wanza perah otak, termenung dibalik pintu nak karang ayat cantik2 dan sesedap rasa nie. hehe..oke lah, cukup setakat ini sahaja Coretan ringkas Puteri Wanza. Wanza nak berehat da :)


#SiapaAku SEGMEN 2015 Kalia 

 http://kaliaofficial.blogspot.my/2015/12/siapaaku-segmen-2015-kalia_9.html


KOrang2 yang nak join, silA klik banner diatas ye :)

Selamat bersegmen dan Salam perkenalan dari wanza :)



Continue Reading

Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif

 Assalamualaikum

Sempena hari nie, masih lagi bercuti...dan baru jumpa laptop, wanza berkobar-kobar nak join Segmen2 yang kawankawan blogger anjurkan.

Jom kawan2 kita memeriahkan lagi Hari ini dengan segmen2 dan entri2 yang menarik dari rakan2 blogger
 

http://farahanasharif.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-2016-by-farahana-sharif.html

Klik Banner untuk Join Segmen SIs Farahana :)
















Continue Reading

TAHNIAH SELANGOR

Assalamualaikum~

Tahniah wanza ucapkan kepada seluruh pasukan Selangor diatas kemenangan 2-0 pada aksi final di stadium Shah ALam pada malam tadi.

Adat permainan la kan, ada yang kalah ada yang menang,Tapi, apa yang penting SI PENYU NELANG tetap dihati..haha., korang tetap MENANG dihati wanza :)

Wanza nie tak suka sangat tengok bola, tapi kalau da tengok, hmmm siap la pengadil tue..hahhahahahah..Tiba2 pengadil jadi mangsa.

Tapi apa yang buat Wanza jeles, korang dapat CUTII kan, yahoooooo wanza pon cuti jugak,.
tapi cuti UNPAID LEAVE...sampai hati kan korang..huhuhu

Apa2 pun, wanza nak ucapkan TAHNIAH atas KEJAYAAN SELANGOR menjuarai PIALA MALAYSIA Ke 33 Malam Tadi :)




SYABAS!!

Kepada Pasukan KEDAH, jangan sedih sebenarnya Anda sudah BERJAYA. Dan kepada PASUKAN TERENGGANU..Mohon Tahun depan berusaha dengan GiGIH Lagi ye.


#kipidad #dongivap


Continue Reading

Thursday, December 10, 2015

Di mana Sang Mentari?

Assalamualaikum..

Kawan2 syurga buat apa ye sekarang.?
Lama tak hupdate belog 2 3 hari nie..nak buat macam mane, kuar umah 7.30 pagi, balik umah kul 9 malam.

Awak kat mane sang Matahari??..saya tak nampak awak la..rindu..hehe..





Continue Reading

Tuesday, December 8, 2015

Senarai Peserta Segmen Bloglist #18 :: BW Session

Alhamdulillah,

Malam nie tak tahu la aura datang dari mana, wanza buat BW jer..

Sejak dua menjak join segmen nie, rajin yang amat tau buat BW.

Rasa seronok sangat, main singgah2 belog orang :)

Leh tengok macam2 perkara menarik,

Ada yang berRESEPI makananla, ada yang Bagi TIPS la, ada yang kongsi sal ANAK2 La, tak kurang juga yang MENJUAL Pelbagai barangan menarik seperti BAJU, VITAMIN, PERFUME dan macam2 lagi.

Haaa Nampak, menarik kan.

Haa kat sini wanza nak bagitau senarai yang join segmen 12 JAM BLOGLIST #18


Jom Berblogwalking :), wanza da singgah semuanya :)



Senarai perserta Segmen Bloglist #18

  1. http://solehahgirlz.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  2. http://www.nurfuzie.com/2015/11/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  3. http://dhiyadahlia.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  4. http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  5. http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  6. http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  7. http://qistinalebleb.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  8. http://www.aimisyahirah.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  9. http://perantaumasa96.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  10. http://anumkhairil.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  11. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  12. http://syaza-applemints.blogspot.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  13. http://maszull.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  14. http://merosnordn.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  15. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  16. http://jmbelog.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  17. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  18. http://sweetlittlemom.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  19. http://www.yayacendana.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  20. http://masitaeyta.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  21. http://www.azhafizah.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  22. http://nazihah-suarahati.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  23. http://fatihazainal.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  24. http://secondblogimpianacikyaanie.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  25. http://blogashalya.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  26. http://invxsible.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  27. http://mardiahdiana.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  28. http://www.ideaberita.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  29. http://emalinmohd.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  30. http://mursyidaaz-zahra.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  31. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  32. http://www.bintangsukan.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  33. http://www.inanihazwani.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  34. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  35. http://filzahazzahra.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  36. http://www.bondezaidalifah.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  37. http://blogfiefi.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  38. http://wzalehawismail.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html
  39. http://www.sayidahnapisah.com/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html

Penyertaan selepas segmen :)

  1. http://tentangsayaizatulatiqah.blogspot.my/2015/12/segmen-12-jam-bloglist-18-mialianacom.html















Continue Reading

Monday, December 7, 2015

Giveaways by MrsFara bernilai RM329


Assalamualaikum,

Dah makan ke semua, hari nie wanza nak bersegmen lagiiii..

Aishhhh seronok rupanya bersegmen nie, boleh berkenal-kenalan, boleh mengeratkan hubungan yang jauh.  hehe

Even tak kenal, tapi seronok sangat dapat tambah kenalan.

Semoga Mrs fara dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan kalian.




Klik banner untuk join GA :)


Good luck semua kepada yang join :)

Selamat bersegmen semua :)

Continue Reading

PETUA WAJAH BERSERI

Assalamualaikum~

Pagi ni nak wanza nak share satu Petua untuk serikan wajah :)

Amalkan hari2 iN shaa Allah, wajah kelihaan berseri2 tau.

Tapi satu je wanza nak pesan, kalau ada masalah sekalipun pastikan wajah sentiasan kelihatan tersenyum, sebab wajah yang berseri2 datang dari senyumaan yang manis.

Haaa, kan senyum tue kan sedekah, jangan kedekut tau bagi senyuman, tak kuar duit pon ::)

Senyum Sokmo ye :)


Continue Reading

Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com


Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Disember 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Continue Reading

Sunday, December 6, 2015

"Pencarian Blog Terkemas 2015!"

Assalamualaikum

Happy Monday gais, hehe Alang2 menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan..eh2 apa yang aku melalut nie..huwahuwahuwa..wanza tak kisah even wanza baru lagi dalam dunia blog nie..wanza nak join jugak segmen akak manes cantik lagi berseri nie..Mana la tahu kan..rezeki wanza..kihkihkih

So kawan2 yang newbie @ anak2 bilis tu jangan malu jangan segan jom join segmen
'Pencarian Blog Terkemas 2015!

Mesti korang pelik sebab apa wanza Join kan, sebab wanza punya Confident level tue pelik sangat..Tinggi aishhh..macam belog aku yang paling kemas, eh macam belog aku yang paling cantik...hehehe

Tak yah bebel panjang2, jom rakan2 blogger LUASKAN KUASAMU.


Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.


Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!

Continue Reading

Khasiat Air Putih

Assalamualaikum

Malam ni, wanza nak berkongsi kepentingan Air Putih dalam kehidupan seharian kita. Nampak air putih je, tapi tak sangka banyak pulak kelebihan ia. Wanza tiap2 hari paksa rela tau, minum air banyak2. Haaaa, hari nie da berapa liter korang minum? 

Nampak tak gambar botol air kat bawah tu, wanza sengaja beli botol air yang 2L punya, sebabnya wanza nie malas nak refill bagai. So, bila wanza da minumkan sebotol nie, wanza boleh tahu berapa kuantiti air yang wanza da minum untuk hari tersebut..mudahkan. So, wanza sarankan belilah botol air yang 2L punya, kalau Ade yang 3 Liter, lagi bagus.

Jom kita tengok apa kelebihan Air putih/ Air masak/ Air Suam.




1. Mengurangkan berat badan 
Air merupakan elemen yang sangat penting dalam membantu meningkatkan metabolisme/ tindak balas badan kita pada masa yang sama ia dapat mempercepatkan proses pembuangan lemak. Jadi gadis-gadis diluar sana, apa tunggu lagI, minum air banyak-banyak tau. Bagi badan kita sihat dan cergas sentiasa.

2. Meningkatkan Kesuburan
Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum adam serta hormon estrogen pada kaum hawa.

3. Melancarkan sistem percernaan
Saranan asas pakar perubatan dan pemakanan, jumlah kuantiti air putih yang seharusnya diamalkan ialah sekurang-kuranya 8-10 gelas atau 2L sehari untuk mengekalkan dan meningkatkan kesihatan. Kuantiti air yang banyak dapat melancarkan sistem pencernaan malah pada masa yang sama dapat mengelakkan masalah sembelit.

5. Kulit yang sihat dan cantik
 Pengambilan air putih yang banyak dapat membantu membaiki sel2 kulit dan menyebabkan kulit kelihatan cantik berserI. Tapi harus diingatkan pengambilaan air putih yang tidak konsisten tidak mampu merawat kulit malah boleh menyebabkan kulit kelihatan kering, berkedut serta tidak bermaya.

6. Mencegah kanser
Minum air sekurang-kurangnya 5 gelas sehari boleh mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 45%, kanser payudara 79% dan kanser pundi kencing 50%. Walaupun ramai dikalangan kita mengetahui kepentingan airputih, namun tidak ramai diantara kita mengamalkannya kerana tidak ramai yang sanggup berulang alik ke tandas.

7. Tubuh lebih segar dan sihat.
Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh sahaja tetapi ia merupakan zat yang sangat diperlukan oleh badan kita kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia. Kita mungkin dapat bertahan sekiranya tidak mengambil makanan selama beberapa hari, namun tubuh kita tidak mampu bertahan seandainya, kita tidak mengambil air untuk jangka masa tertentu.


Antara waktu-waktu yang sesuai untuk minum air masak/ air putih/ air suam


  • Minum 2 gelas air masak SELEPAS BANGUN TIDUR. Ianya membantu mengaktifkan organ dalaman.
  • Minum segelas air masak 3 MINIT SEBEKUM MAKAN. Ianya membantu penghadaman dan membuat perut lebih bersedia memberi ruang untuk makanan.
  • Minum segelas air masak SEBELUM MANDI. Ianya membantu pengaliran darah da mengurangkan tekanan darah.
  • Minum segelas air masak SEBELUM TIDUR. Ianya dapat mengelakkan strok dan terkena sakit jantung ketika tidur.

Oke, selamat beramal dan selamat minum air secukupnya ya.

Continue Reading

Saturday, December 5, 2015

SEDEKAH

Assalamualaikum ~

Hebatnya Sedekah~


Sabda Rasullullah S.A.W : '' Sesungguhnya sedekah seseorang muslim itu memanjangkan umur dan mencegah dari mati dalam keadaan buruk dan Allah S.W.T pula menghapuskan sikap sombong dan membangga diri si penderma dengan sebab sedekahnya "

(Hadis Riwayat Tabrani)


Jom kita cuba tambahkan pahala akhirat supaya hidup kita sentiasa diberkati

YA ALLAH, aku mohon padaMU, KAU Murahkahlah rezeki saudara blogger dan saudara seislamku dan KAU permudahkan urusan kami agar seglaanya berjalan dengan lancar .

Sungguh ENGKAU lah yang MAHA PEMURAH lagi MAHA PENYAYANG 

Aaminn 
Continue Reading