Pages

Wednesday, December 16, 2015

Seterika punya MAsalah, aku yang kena :)

Haaaa..kali nie wanza rasa semua orang mesti.pernah laluinye.

Wanza sokmo2 lalui...mane taknye..bile nak iron baju tetiba ja bau hangit..

Apa lagi..menjerit la sekampung..hangit kot..dengan baju, kain, tudung apatah lagi..tak tahu la kenapa always jadi macam tue..ini mesti kes berkhayal nie..huhu..sob3s

Tapi kali nie, in case terkena lagi, wanza da tahu macam mana nak hilangkan kotoran di seterika tue..

Taraaa..caranya macam nie ye.

  •  Letakkan secawan garam (sesuka ati korang sebenarnya) di atas kertas surat khabar lama.
  • Panaskan seterika selama beberapa minit.
  •  Bila seterika da panas, gosokkan seterika tersebut di atas garam selama mungkin, sehingga kesan kotoran hilang.
  •  Taraaaaaa, kesan kotoran da hilang da..tiada yang mustahil..ceewahhh...

Credit to : rakan fb. Ops wanza tak ingat da sapa yang share..cari punya cari tak jumpa plak..huhu

4 comments:

  1. hihiih.. sungguh.. tp dlu slalu guna daun pisang.. tp blh try guna garam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...ye ke, dulu saya buat yang bahaya skit, panaskan seterika pastu amik sudu buang yang ade kerak2 hitam tue :)

      Delete
  2. Ayaiooo...tp strekia yg jnis berat tu jarang terbakar...apa pun nice tip...ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke..hehe..saya punya sterika macam pic tue je yg biase gune..thank you keladi ubi.

      Delete