Monday, July 22, 2019

AKU | Dilema dua pilihan πŸ€”

Bila dah besar ni. Kita akan jumpe dua kategori yang ade dalam diri kita.

Style 1 #selfreward
Beb, mase muda ni kau enjoy la. Nikmati ape yang kau dah usaha atas penat lelah kau.

Kalau kau rase nak travel, kau travel je

Kalau kau rase nak membeli tuk diri kau, kau beli je.



Style 2 #saving
Beb kita da kene saving ni. Banyak benda yang kite nak kene buat. Semuanye perlukan duit. Daripada kite membazir dengan sesuatu yang tak berfaedah baik kita saving.

Eh xya la beli, membazir je ni. Nak buat ape semua ni.

Eh kau dah ade kan mende alah ni. Xya la beli. Simpan dl.


============

Anda kategori yang mane?

4 comments:

  1. Dua2 penting.. simpanan dan selfreward.. Even dah kahwin pun, dua benda nie kena terus buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..sekali skale mmg kene reward diri sndiri jgk. tapi saving pon pntg jgk dgn keadaan zaman skrg ni, nanti sha leh sha tips lps after married tuk yg single life macm sy ni.

      Delete
  2. Dua2 penting. Kita kena ada saving baru kita boleh #selfreward. Lagi muda dan belum kahwin, dah kena ada saving. Jangan tunggu dah ada itu ini baru nak buat saving, nanti ada banyak benda tak sangka2 kita nak guna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks eina for the tips. In shaa ALLAH akan dipraktikkan. :)

      Delete

Hai Assalamualaikum,

Thank you for your comment, please welcome back. =)